FAKTOR BERAT SUKAR TURUN dan INCHI SUKAR MENGURANG


Salam ukhuwah semua, today i am having my Quality time with my beloved family. Balik rumah dari pasar malam, terus naik penimbang , and the result is KG saya berkurang, tak banyak pun sikit alhamdulillah.

Pasti ramai yang tertanya-tanya KENAPA walaupun BerDIET tetapi KG tetap tidak berkurang, Inci Juga sama. Terdapat banyak faktor yang menyebabkan perkara ini berlaku. antaranya ialah:

KESILAPAN DALAM DIET HARIAN

 • Apabila kita BERDIET sehingga terpaksa meninggalkan makan pagi, tengahari dan malam, tetapi hasilnya tidak memberangsangkan. Ketahuilah bahawa kita telah kehilangan banyak OTOT dan bukan LEMAK yang diternak sejak berzaman. Kesannya metabolisme badan menjadi rendah, dan menyukarkan proses penurunan berat badan. Kita tidak seharusnya meninggalkan waktu badan kita sepatutnya menerima nutrien. Sebaliknya mengatur waktu mengambil hidangan dan makan pada waktu yang tepat untuk merangsang proses peningkatan metabolisme.
KADAR METABOLISME YANG RENDAH.
 • seperti yang telah dinyatakan diatas, kemerosotan kadar metabolisme menjadi punca pembakaran lemak dan kalori menjadi perlahan. kesannya sukar untuk menurunkan berat badan. Faktor penyebab METABOLISME menjadi RENDAH adalah kerana badan kehilangan OTOT semasa proses DIET yang SILAP. OTOT merupakan agen untuk meningkatkan kadar metabolisme. Oleh itu kita perlu melakukan pergerakan bagi membina semula OTOT yang telah musnah
TIADA PERGERAKAN (SENAMAN RINGAN)
 • Sebut sahaja tentang "exercise" pasti ramai yang mengeluh. Tidak perlu ke GYM atau menghabiskan masa selama berjam-jam untuk melakukan senaman setiap hari. Tanpa kita sedari dengan hanya melakukan pergerakan ringkas setiap hari juga mampu utuk membina otot  dan menyisihkan lemak, mungkin mengambil sedikit masa, tetapi sekiranya dilakukan secara konsisten , in sha allah pasti berhasil. antara pergerakan yang boleh kita lakukan dalam kesibukan harian ialah:
  • Berjalan 1000 langkah 
  • Teknik 252 atau berjalan 5minit secara perlahan kemudian lakukan regangan selama 2 minit dan lakukan berjalan secara laju selama 5 minit ini pasti meyeronokkan bukan?
  • membuat bangkit tubi sebanyak 10 hingga 20 kali selepas bangun dari tidur.
  • Pergerakan SOLAT yang tertib!! (this is miracle!!)
KEKURANGAN VITAMIN C DAN KALSIUM
 • Yes Vitamin C diperlukan oleh tubuh SEPANJANG HARI!! keadaan tubuh yang sentiasa terdedah kepada bahan kimia akan menyebabkan vitamin c yang ada dalam tubuh yang bertindak sebagai kolagen juga musnah. kurang vitamin c menyebabkan metabolisme tubuh merosot. sumber vitamin C boleh didapati dari Buahan seperti KIWI dan ORANGE. atau sebagai alternatif boleh  mengambil vitamin c yang mempunyai teknologi pelepasan secara auto setiap jam. 
 • Kekurangan Kalsium juga akan menyebabkan metabolisme badan merosot kerana kalsium yang kurang akan membina hormon badan yang berpaut pada lemak yang sebenarnya boleh dibakar. pastikan anda memperoleh kalsium yang cukup. Sumber kalsium boleh didapati dari susu rendah lemak, yogurt dan keju, terdapat juga suplimen yang mengandungi sumber kalsium yang cukup lengkap untuk badan anda.
Vitamin C dan Kalsium adalah Women's best friend! it supposedly taken together. kalsium membantu badan meningkatkan metabolisme manakala vitamin c pula mempercepatkan proses penyerapan kalsium !!!

BAGAIMANA CARA TERBAIK  UNTUK MENURUNKAN KG DAN INCI?

3cara yang perlu dalam memastikan kejayaan penurunan berat badan
 1. BAKAR: 
 • Melakukan aktiviti yang mempercepatkan pembakaran lemak (excersice)
 • Mengambil Makanan yang meningkatkan kadar metabolisme
 1. BUANG
 • Membuang lemak yang telah dibakar keluar dengan pengambilan air yang cukup , sekurang-kurangnya 3 liter sehari
 • Memakan makanan yang memudahkan proses pembuangan seperti betik atau pisang 
 1. BINA
 • Membina kembali otot otot yang hilang untuk tujuan peningkatan kadar metabolisme dengan cara bersenam dan pengambilan sumber Protin yang mencukupi.
Antara Suplimen yang merangkumi ketiga-tiga cara diatas ialah:


set lengkap membantu program penurunan kilos dan inchi...


vitamin c yang dicipta dengan sistem perlepasan jam demi jam! sesuai dengan keperluan tubuh kita

untuk khidmat rundingan percuma:
Hubungi saya di 
0196486209 sms/whtapp/wechat